Horloges en klokken hebben onderhoud nodig!

Zowel horloges als klokken hebben onderhoud nodig. Mechanische horloges/klokken vaak om de 4 a 7 jaar. Quartz horloges/klokken hebben een langere interval. Een tijdige onderhoudsbeurt is van belang, omdat de olie waarmee de draaiende onderdelen van uw uurwerk zijn gesmeerd, na verloop van tijd veroudert, verdroogt en haar smerende werking verliest. Indien u constateert dat uw horloge of klok achter of voor gaat lopen, dit is vaak een indicatie dat het uurwerk te weinig smering heeft en/of beginnende slijtage vertoont. In dat geval kunt u het beste uw uurwerk zo snel mogelijk een onderhoudsbeurt laten geven. Anders kan dit leiden tot extra slijtage en mogelijk moeten dan meer onderdelen worden vervangen. Dit laatste leidt uiteraard ook tot extra kosten.

 

Normaal gesproken wordt bij een onderhoudsbeurt door onze uurwerkmaker het volgende uitgevoerd:

  • Alle onderdelen Schoongemaakt en worden tevens alle onderdelen op slijtage gecontroleerd.
  • Eventueel versleten of aangetaste onderdelen worden vervangen. (indien leverbaar)
  • De lagers worden voorzien van nieuwe olie.
  • Het uurwerk wordt na montage afgesteld, en getest op waterdichtheid. (wanneer horloge waterdicht is)
  • Daarnaast worden de kroon (opwindknopje), stift (verbinding tussen kroon en het uurwerk) en eventuele drukknoppen ingesteld of vervangen.
  • Na een onderhoudsbeurt draagt u een compleet gereviseerd uurwerk.
  • U krijgt in de meeste gevallen 1 jaar garantie.

Aangesloten bij het UF:

Watch Spareparts Exchange Program van het Forum Uurwerkherstellers.

 

Voor u als klant betekent dit dat wanneer een onderdeel voor uw horloge niet meer leverbaar is in de handel ik met ongeveer tweehonderd collega’s contact heb om te vragen of zij misschien dit onderdeel nog in de voorraad hebben. Dit contact verloopt via Internet.
Het voordeel hiervan is dat u niet zelf een andere horlogemaker hoeft te zoeken die het onderdeel misschien wel zou hebben.


Voor de aangesloten horlogemakers zit het voordeel dat er niet onnodige reparaties worden aangeboden welke weinig uitzicht hebben op resultaat omdat er geen onderdelen voor verkrijgbaar zijn.
De collega’s die hieraan deelnemen, herkent u aan het logo.

×