De ‘Red Special’ gitaar was de inspiratiebron voor een nieuw Seiko 5 Sports horloge met een wijzerplaat waarin het design is terug te zien van de gitaar die rocklegende Brian May samen met zijn vader in 1962 begon te bouwen.

Seiko eert met dit bijzondere Seiko 5 Sports horloge de creativiteit en muzikaliteit van Brian May. Hij was blij verrast toen hij het eerste exemplaar van ‘zijn horloge’ zag: “Het is een geweldige ervaring om dit horloge tot leven te zien komen. En ik vind het écht een eer dat een creatie die mijn vader en ik al die jaren geleden fabriceerden, de inspiratiebron is geworden voor deze samenwerking. Ik houd van de Seiko die ik al sinds 1970 draag. Maar ik zal ook deze nieuwe Seiko met heel veel trots gaan dragen.”

Brian Harold May

Rocklegende Brian May vertrouwde tijdens zijn lange en nog steeds voortdurende carrière altijd op zijn bijzondere ‘Red Special’ gitaar. De gitaar die de basis legde voor de unieke sound waarmee Queen een van ‘s werelds meest bewonderde en succesvolle rockgroepen werd. Brian vertrouwde al die jaren ook op Seiko. Al meer dan 40 jaar draagt hij een Seiko Diver, waarvan het fameuze ontwerp anno 2020 de inspiratiebron is voor de nieuwste Seiko 5 Sports collectie. Brian kocht zijn Seiko tijdens de eerste Japanse Queen-tournee in 1970. En sindsdien vergezellen gitaar en horloge Brian als twee onafscheidelijke muzen op al zijn wereldtournees.

Red Special

De Red Special is een unieke gitaar die – gedurende 18 maanden in 1962 en 1963 – Brian samen met zijn vader volledig met de hand opbouwde uit materialen die in hun garage lagen. De hals werd gesneden uit het 100 jaar oude hout van een open haard. De kast werd gemaakt van een oud tafelblad, afgewerkt met mahonie-fineer dat door Brian zelf werd gekleurd en gepolijst. Het door Brian May zelf ontwikkelde innovatie tremolosysteem bestaat uit een met de hand gesneden stalen plaat die scharniert, waarbij de trekkracht van de snaren wordt beteugeld door de oude klepveren van een motorfiets. De tremolo-arm werd een nogal ongebruikelijke improvisatie: het is een deel van een fietstashouder, aan het uiteinde afgewerkt met een stukje van een dikke breinaald. De Red Special bleek in de praktijk een briljant stukje huisvlijt dat Brian al een halve eeuw lang begeleid op het podium en in de studio.

Design wijzerplaat geïnspireerd door de Red Special

De wijzerplaat heeft hetzelfde rood met zwart kleurschema als de ‘Red Special’ en is uitgevoerd met een verfijnd houtpatroon dat subtiel verwijst naar de kast van de gitaar.

Bijzondere markeringen op de achterdeksel

Het horloge wordt aangeboden in een gelimiteerde oplage van 9.000 exemplaren met Brian’s handtekening en de toevoeging Limited Edition op de achterdeksel*. De serienummers lopen van 0001/9000 tot 9000/9000.

Speciale giftbox

Een miniatuur replica van de speciaal gebouwde flight case waarin Brian’s gitaar de wereld rondreist. In de box vind je ook een speciale herdenkingsmunt, gebaseerd op de sixpenny die Brian sinds jaar en dag als plectrum gebruikt.

SRPE83K1

Kaliber 4R36

Limited edition van 9,000 stuks wereldwijd

Prijs: € 560,-